Hopp til innhold
Nettstedsøk
Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).
Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Laila Lindalen (42) har gjennomgått funksjonsvurdering hos attføringsbedriften Norasonde. Etter utprøving av ulike typer arbeid, ble det avklart at produksjonsarbeid passet dårlig for henne. For Laila ble det en løsning å søke om yrkesrettet attføring. Det har hun fått innvilget, og nå går hun på regnskapskurs og ønsker å utdanne seg videre til arbeid innen regnskap og lønn.

Laila Lindalen begynte i produksjonen hos Berendsen Tekstil Service A/S på Herbergåsen for seks år siden. Det er vask og utleie av tekstiler som foregår her. Skittent tøy i mange kategorier går på bånd mellom vaskemaskiner og tørketromler, rent tøy dampes og brettes og pakkes. Selv om mye går maskinelt, må vått og tungt tøy løftes for hånd, og mange arbeidsoperasjoner foregår ved båndet. Tempoet er høyt, og arbeidet er fysisk tungt og repeterende.
Etter ett år i produksjonen fikk Laila problemer med skuldre og nakke og ble sykmeldt.
– Jeg har prøvd å jobbe i alle deler av produksjonen, men jeg klarte det ikke. Laila forteller at sykmeldingsperiodene var lange. Hun prøvde også 50 prosent sykmelding, men det viste seg vanskelig å praktisere gradert sykmelding i produksjonen i denne virksomheten.

Ble IA-virksomhet

Odd Berg er produksjonssjef og hadde personalansvaret for Laila Lindalen.
Bedriften på Herbergåsen, som er en av sju i Berendsen-selskapet, ble IA-virkomhet for to år siden. Gjennom kontaktpersonen på Arbeidslivssenteret i Akershus ble Odd Berg kjent med "funksjonsvurdering i attføringsbedrift". Han kjente til Norasonde fra før og var positiv til å prøve tiltaket.
– Jeg hadde aktiv sykmelding på denne tiden og begynte å bli ganske motløs, forteller Laila. – Det var godt å snakke med rådgiveren på arbeidslivssenteret, hun så meg som et menneske og ikke bare som en sykmeldt arbeidstaker. Hun motiverte meg til å ta imot tilbudet om funksjonsvurdering på Norasonde. Det var en snodig opplevelse til å begynne med. Jeg startet med helt enkle arbeidsoppgaver, og det var mange som fungerte veldig dårlig fysisk i utprøvingsgruppa mi. De første dagene slo det meg at Odd måtte tro jeg var dum. Men det gikk seg til, det var ikke dumhet det handlet om!
Laila roser veilederen sin, Per-Arthur Taugard på Norasonde.
– Jeg følte meg velkommen og tatt vare på. Oppfølgingen var god, og selvtilliten min økte.

En forkjærlighet for tall

– Hos oss er poenget å avklare arbeids- og fungeringsevne og skissere et videre løp i forhold til det. Vi bidrar også til at arbeidstakeren blir bevisst egne ressurser, interesser og muligheter, sier Per-Arthur. – Laila prøvde ut forskjellige typer arbeid, fra enkelt monteringsarbeid via hobbystua til regnskap. Hun fikk problemer av fysisk gjentakende arbeid som belastet skuldre og armer. Produksjonsarbeid passet dårlig. Arbeid med regnskap var derimot midt i blinken, for Laila sier hun alltid har hatt en forkjærlighet for tall, sier han.
– Jeg var på regnskapsavdelingen i Norasonde i over tre uker, og det gikk veldig bra. Hele tiden gjennom de seks ukene funksjonsvurderingen varte, hadde jeg samtaler med arbeidslederne på avdelingene jeg arbeidet og Per-Arthur. Jeg fikk tro på meg selv og vilje til å stå på videre, sier Laila.

Sluttrapport

Vurderingen ble oppsummert i en sluttrapport som Norasonde sendte til arbeidstaker, arbeidsgiver og Arbeidslivssenteret. I dette tilfellet ble sluttrapporten også viktig dokumentasjon da Laila skulle søke om yrkesrettet attføring.
– Aetat må være sikker på at det er en realistisk vurdering for å kunne innvilge yrkesrettet attføring. I Lailas tilfelle var omskolering og kvalifisering til annen type jobb en farbar vei, sier Per-Arthur.