Hopp til innhold
Nettstedsøk
Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).
Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Oso Hotwater i Hokksund lager en detaljert dokumentasjon av alle arbeidsplasser i bedriften. Til høsten vil bedriften ta i bruk dokumentasjonen ovenfor legene i distriktet. Hensikten er å gi legene et bedre objektivt beslutningsgrunnlag når de vurderer sykmelding.

- Hovedhensikten med arbeidsplassdokumentasjonen er å fastslå alle reelle HMS-utfordringer for å unngå fravær som skyldes den enkelte arbeidsplassen. Men vi vil også bruke dokumentasjonen for å finne alternative arbeidsplasser, forteller viseadministrerende direktør Terje Bøe ved Oso Hotwater.

Til høsten vil Oso-ansatte få med seg arbeidsplassdokumentasjon når de oppsøker leger i forbindelse med helseproblemer. Hensikten med dette er å gi legene objektiv informasjon om arbeidsplassen til vedkommende.

- Dokumentasjonen kan blant annet hjelpe legene til å vurdere om helseproblemene skyldes arbeidsplassen, og hva som eventuelt kan gjøres med arbeidsplassen for at den ansatte skal bli kvitt helseproblemet, sier hovedverneombud Kai Øverland.

Ansatte som oppsøker lege vil også få med seg dokumentasjon på andre arbeidsplasser enn de jobber på til daglig. På den måten håper Oso Hotwater at legene lettere kan finne alternative arbeidsplasser i stedet for å sykmelde.

- Alt i alt håper vi at arbeidsplassdokumentasjonene vil gi legene et bedre beslutningsgrunnlag når de vurderer sykmelding, sier Terje Bøe.

Verktøy for HMS-forbedringer

Selv om legene vil være en viktig målgruppe for dokumentasjonene, er det likevel ikke legene dokumentasjonene først og fremst er utarbeidet for. Oso ser på arbeidsplassdokumentasjon som et viktig instrument for å gjøre forbedringer og prioriteringer. innen helse, miljø og sikkerhet i bedriften. Dokumentasjonene brukes også under fredagsmøtene for sykmeldte for å finne alternative arbeidsoppgaver uten å gå om legene.

Hittil har bedriften utarbeidet dokumentasjon for cirka 2/3 av de 70 industriarbeidsplassene, resten skal utarbeides i løpet av året. Hver arbeidsplass er detaljert beskrevet på ett A4-ark med blant annet arbeidsoppgaver, aktuelle miljøfaktorer, erfaringer/risikovurdering etc.

Last ned eksempel på arbeidsplassdokumentasjon i PDF-format her

I forbindelse med utarbeidelsen av arbeidsplassdokumentasjonene har Oso Hotwater satt ned en egen prosjektgruppe. Foruten Bøe består gruppa av hovedverneombud Kai Øverland og bedriftshelsetjenesten som Oso benytter seg av.

- Vi har vært rundt og gjort lys- og lydmålinger på arbeidsplassene. I tillegg har vi pratet med de som betjener arbeidsplassene for å få deres synspunkter på arbeidsplassen og risikoen ved å jobbe der, forteller Kai Øverland. Etter hvert som det skjer endringer på de ulike arbeidsplassene vil disse enkelt kunne ajourføres i arbeidsplassdokumentasjonene.