Hopp til innhold
Søkeord
Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).
Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Tilrettelegging og omplassering står høyt i kurs hos Norema. Det er bra, bare det ikke går for langt. Det er klubben og bedriften og ledelsen enige om.

Odd Andreassen er klubbformann og representerer Norsk treindustriarbeiderforbund hvor alle i produksjonen er organisert. Andreassen leder en aktiv klubb som er engasjert i IA-arbeidet og har god dialog med ledelsen. Han mener Norema er en plass man kan stå lenge i jobb, det er godt arbeidsmiljø og bedriften er positiv til å tilrettelegge arbeidet for dem som sliter.
– Likevel kan det ikke tilrettelegges for enhver pris. Det fører til at noen står igjen med de tunge jobbene, og det går ikke i lengden. Variasjon mellom lette og tunge jobber må til for at kroppen skal tåle belastningene over tid. Permanent tilrettelegging må være unntaket, sier Andreassen. Fabrikksjefen er helt enig.
– Å optimalisere arbeidssituasjonen for én person kan ødelegge for ti andre og da møter vi oss selv i døra. Derfor er hovedregelen at vi ikke tilrettelegger permanent. Men det er alltid en individuell vurdering. Mange har gjort en stor innsats i produksjonen i mange år, vi ønsker å hjelpe folkene våre og vi strekker oss langt, sier Morten Hoelsveen.