Hopp til innhold
Søkeord
Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).
Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

En tydelig og trygg leder ser de ansattes sterke sider og gode evner. Lar medarbeiderne få utfordringer å strekke seg etter. Er fleksibel og raus. Det blir det et godt miljø av – og lavt sykefravær.

Det kunne vært en festtale. I Regnbuen barnehage i Stavanger er det en realitet. Her har 55 barn og 19 ansatte sitt daglige virke. Det er nesten bare kvinner med en snittalder på 42 år. Turnover er lav. Siden 2004 har det totale sykefraværet vært under to prosent.

 Vil hverandre vel

– Vi tar opp vanskelig ting fordi vi ønsker å utvikle oss og komme videre. Vi har psykososiale samværsregler som tas opp hvert år og som sitter i ryggmargen vår. Det er blant annet at vi vil hverandre vel og tar opp ting i beste mening. I barnehagen er vi avhengige av hverandre. Alle får og må ta ansvar, det er sammen vi blir gode. Det er når barna har det bra og utvikler seg, og når vi får gode tilbakemeldinger og ros fra familiene. For å få til det må de ansatte ha det bra også. Det er to sider av samme sak, sier Siri Kverneland Vagle, leder ved Regnbuen barnehage.

– En hyggelig tone, respekt og høflighet må ligge i bunnen. Like viktig er det å la de ansatte få bruke ressursene sine, få nye oppgaver og utfordringer å strekke seg etter. Og samtidig legge til rette for formell kompetanseutvikling, sier Vagle.

Jobber forebyggende

Barnehagen har begynt å se antydning til slitasjeskader for medarbeidere som har arbeidet i barnehagen i mange år. Det tar ledelsen raskt tak i, men er like opptatt av å jobbe forebyggende. I lyse og moderne lokaler er det god plass for barna og romslige og hyggelige oppholds- og arbeidsrom for de ansatte. Det er regulerbare stellebord, ergonomiske stoler tilpasset den enkelte avdelings behov og skamler som gjør barna selvhjulpne i å komme seg opp på benk og bord. Alle ansatte har tilbud om konsultasjon hos terapeuter (soneterapeut og osteopat) for å få tips om hva de kan gjøre selv for å bedre helsen. De som følger opp med behandling og trening, får halvparten av utgiftene dekket. Og oppstår det slitasje er veien kort til behandling.

Lik informasjon til alle

Alle har tilgang til egen mail på arbeidsrommet eller hjemme. En godt synlig oppslagstavle er plassert ved inngangen. Den blir oppdatert hver dag og informerer om hva som står på agendaen av møter, besøk, utflukter osv. Ingen skal lure på hva som skjer! Hver dag starter med et kort møte, hensikten er at alle skal få samme informasjon samtidig. God informasjonsflyt og felles møteplasser bidrar til at medarbeiderne kjenner de forskjellige avdelingene og kan steppe inn og hjelpe hverandre når det oppstår noe uforutsatt.

– Det handler ofte om å bli enige om hvordan vi skal gjøre det før noe blir vanskelig, at systemene for oppfølging er på plass "i fredstid", sier Cathrine Brown Halvorsen, hovedverneombud.