Hopp til innhold
Søkeord
Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).
Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Ved Eidsvåg barne- og ungdomskole er det gjort tiltak som har forbedret læringsmiljøet for elevene. Tiltakene har samtidig gitt et bedre arbeidsmiljø for de ansatte, med stor reduksjon i sykefraværet.

–Sykefraværet er redusert fra 14,1 % til 2,7 %, men vi kan ikke forvente at det vil stabilisere seg på et så lavt nivå, sier enhetsleder Frode Sundstrøm. Eidsvåg barne- og ungdomsskole har vært gjennom en omfattende omorganisering som til tider har vært utfordrende. Den nye organisasjonen begynner nå å feste seg, noe også sykefraværstallene viser.

Fra negative til positive oppslag

–For noen år siden var skolen preget av alt for mange negative hendelser og oppslag i media. Alle var enige om at noe måtte gjøres. I dag er oppslagene om Nesset bare positive, og bedring i læringsmiljø og arbeidsmiljø har hatt gjensidig positiv innvirkning på hverandre. Men vi begynte med å fokusere på læringsmiljøet, sier Sundstrøm. Så kom virkningen på arbeidsmiljøet. Den positive utviklingen handler om mestring, både for elever og lærere. Vi har kommet inn i en god spiral, sier han.

Visjoner viser veien

Kommunens fokus på visjoner og verdier har bestemt retningen. Trepartssamarbeidet mellom administrasjonen, tillitsvalgte og politikere, nært samarbeid med elever og foreldre og faglig og moralsk støtte fra rådmannen har gitt skolen et grunnlag og muligheter for å lykkes. Å ha slik støtte i ryggen er avgjørende i vanskelige prosesser, sier Sundstrøm. –Nå er det viktig at vi ikke tror at jobben er gjort. Vi må fortsatt jobbe for at de gode endringene skal bli varige.