Hopp til innhold
Søkeord
Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).
Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

– Gi personer med nedsatt funksjonsevne en real sjans, og oppdag hvor lite tilrettelegging som skal til, oppfordrer organisasjonen Unge funksjonshemmede. De er på utkikk etter arbeidsgivere til interessante prosjekter.

Idébanken har spurt representanter for unge funksjonshemmede i Norge hva de mener skal til for å inkludere flere med nedsatt funksjonsevne i arbeidslivet.

Manglende arbeidserfaring et problem

– Unge funksjonshemmede sliter med manglende arbeidserfaring når de skal ut i arbeidslivet, forteller Martin Kaasgaard Nielsen, Ida Sellereite Fjell og Torunn Berg, henholdsvis generalsekretær, prosjektleder og rådgiver fra organisasjonen Unge funksjonshemmede.

I motsetning til mange andre, har unge med funksjonshemminger og kroniske sykdommer ofte ikke fått muligheten til å skaffe seg viktig erfaring gjennom praksisplasser og sommerjobber, blant annet fordi arbeidsgivere ofte ikke er villige til å tilrettelegge for korte perioder.

Sommerjobbprosjekt

Denne manglende erfaringen gjør det vanskelig å konkurrere om jobbene.

– Derfor startet vi i 2011 prosjektet «Sommerjobb for alle», forteller Ida.

Prosjektet skal koble arbeidsgivere med kandidater som ønsker sommerjobb. Hensikten er å gi denne gruppen grunnleggende arbeidserfaring, samt referanser å vise til når de senere skal søke jobb. Unge funksjonshemmede ønsker nå å komme i kontakt med arbeidsgivere som kan tenke seg å delta.

Positive erfaringer

Likestillings- og diskrimineringsombudet (LDO) har allerede hatt en ung jurist som sommervikar gjennom prosjektet. På Unge funksjonshemmedes seminar om inkludering i oktober, fortalte LDO om de positive erfaringene de har gjort seg.

– Jeg innså at begrensningene lå hos meg, ikke hos vikaren, sa Monica Andresen, som var fadder for den unge juristen.

Manglende kunnskap

Unge funksjonshemmede mener det er for få virksomheter som gjør seg slike gode erfaringer.

– Det mangler en del kunnskap rundt dette temaet blant norske arbeidsgivere, sier Martin. – Det trengs mer kunnskap om hvor lite tilrettelegging som skal til og om alle de gode støtteordningene som finnes.

Jobbressurs.no

I tillegg til sommerjobbprosjektet, driver Unge funksjonshemmede www.jobbressurs.no. Denne nettsiden er et bindeledd mellom arbeidsgivere som ønsker å ansette folk med nedsatt funksjonsevne, og folk med nedsatt funksjonsevne som er på utkikk etter en ny jobb.

Nettsiden har kun ordinære jobber som og også lyses ut i andre kanaler, men en annonse på jobbressurs.no øker sjansen for å nå en ressurs som mange arbeidsgivere overser. Utlysning er gratis, og kan skje automatisk hvis virksomheten bruker Easycruiter eller Webcruiter.

I tillegg til stillingsannonsene inneholder nettsiden tips og informasjon, bl.a. filmer om hvorfor og hvordan tilrettelegge for personer med nedsatt funksjonsevne. Disse kan du også se nedenfor.

 

 

Unge funksjonshemmede

  • Samarbeidsorgan for funksjonshemmedes ungdomsorganisasjoner i Norge.
  • 31 medlemsorganisasjoner med til sammen rundt 25 000 medlemmer.
  • Formål: Å sikre deltagelse og samfunnsmessig likestilling for ungdom med funksjonshemminger og kronisk sykdom.
  • Organisasjonen ønsker å komme i kontakt med virksomheter som er klare til å rekruttere personer med nedsatt funksjonsevne, enten gjennom sommerjobbprosjektet eller jobbressurs.no.