Hopp til innhold
Nettstedsøk
Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).
Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

På Rema 1000 Røros har de hatt nok et år med rekordlavt sykefravær. IA-bedriftens tolv fast ansatte er så å si aldri borte fra jobb.

NAV Arbeidslivssenter Sør-Trøndelag har invitert virksomheter i fylket til å fortelle om sitt IA engasjement slik at dette kan inspirere andre. Rema 1000 på Røros har tatt utfordringen på strak arm og forteller her at fokus på ansvar har fremmet mening og nærvær.

– I løpet av de fire åra jeg har eid butikken har vi hatt stort fokus på at hver enkelt medarbeider skal ha minst ett ansvarsområde. Først og fremst fordi jeg er overbevist om at arbeidstakerne får en mer meningsfylt arbeidshverdag når de har et konkret ansvar. På den måten oppnår vi at hver enkelt detalj i butikken er ivaretatt. Med konkrete arbeidsoppgaver skjer det aldri at noen glemmer detaljene som gjør butikken bedre, sier kjøpmann Nils Martin Tidemann.

Ansvar gir lavt sykefravær

Han innrømmer at det var en utilsiktet effekt at ansvarsfordelingen skulle gi redusert sykefravær.

– Men slik har det blitt. Nå holder det med ti intakte fingre for å telle antall fraværsdager som skyldes sykdom hos den enkelte medarbeider. De som har ansvar vil rett og slett ikke være borte fra jobb, for da vet de at en annen må ta hånd om deres oppgaver. Og lojaliteten mellom kollegene er for stor til at de lemper oppgavene over på andre. Da gjør de heller sitt ytterste for å møte på jobb, sier Tidemann. Han mener fordelingen av ansvarsområder har ført til at den enkelte trives godt på jobb og at dette er medvirkende til det lave sykefraværet.

 Her finner du mer fra NAV Arbeidslivssenter Sør-Trøndelag

De beste arbeidsplassene er helsefremmende

Arbeidsmiljøloven sier at alle som jobber skal ha en helsefremmende og meningsfull arbeidssituasjon. Men hva er en helsefremmende arbeidsplass? Denne lille filmen fra Idébanken gir deg en kort innføring i begrepet. Hvordan kan din arbeidsplass bli mer helsefremmende?

De beste arbeidsplassene er helsefremmende

Det er både i arbeidsgivers og arbeidstakers interesse at arbeidsplassen er helsefremmende. Friske og motiverte medarbeidere er en nøkkelfaktor i gode og effektive bedrifter. For den enkelte betyr en helsefremmende arbeidsplass bedret livskvalitet gjennom økt jobbtilfredshet og færre jobbrelaterte helseplager.

Solveig Waaler, NAV Arbeidslivssenter, Stein Sæterøy, lagersjef og Stig Ove Hovland, klubbleder Handel og kontor

Gruppearbeid stoppet sykefraværet på Coop-lager

25. september 2014

Coop Heimdal har redusert sykefraværet til nesten en tredjedel. Virkemidlet er enkelt: De ansatte har gått sammen i mindre grupper. Der blir de enige om hvordan de vil ha det på arbeidsplassen. Lydhøre ledere tar imot forslagene og følger opp. Det blir det et godt arbeidsmiljø av.