Hopp til innhold
Nettstedsøk
Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).
Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Med jamne mellomrom skriver Idébanken artikler om forskning på temaer knyttet til inkluderende arbeidsliv. På denne siden har vi samlet alle artiklene.

Les mer

Stresset? Eller bare mye å gjøre? Se tegnene på skadelig stress her.

Når er stress skadelig?

8. september 2016

Stress er et ord som brukes om alt fra å ha mye å gjøre til å oppleve et sammenbrudd. Når blir egentlig stress skadelig?

I stedet for å premiere mange arbeidstimer bør arbeidsgivere tenke langsiktig og etablere en kultur for rettferdighet, effektivitet og balanse. Slik lyder ett av rådene i en ny rapport om trivsel.

Fem tips for bedre trivsel

19. mai 2016

Svenske arbeidstakere har fortalt hva som gir dem trivsel på jobben. Svarene er samlet i fem hovedpunkter sammen med råd for hvordan andre bedrifter kan få til det samme.

Mange arbeidstakere har et stort omsorgsansvar. Det kan være for barn og ungdom med spesielle behov, eller for foreldre som trenger ekstra hjelp.

Tungt å være arbeidstaker med ekstra omsorgsansvar

15. oktober 2015

Noen trenger tiltak på arbeidsplassen for å klare balansen mellom omsorgsansvaret og arbeidet. I dette innlegget skriver forsker Lise Lien hva arbeidsgiver kan gjøre for å lette situasjonen for pårørende.

– Meditasjon er et nyttig verktøy for å slappe av og håndtere utfordringer bedre, mener norsk forsker.

Meditasjon kan øke arbeidsinnsatsen

4. august 2015

I en ny studie viste det seg at ansatte som mediterte jevnlig hadde større arbeidsglede og arbeidsinnsats enn kollegaene som aldri mediterte.

Ulik alder - 16-9 - iStock

Høy pensjonsalder er ingen trussel mot de unge

4. mars 2015

Flere eldre i arbeidslivet minsker ikke de unges muligheter for å få jobb. En økning av de som kan og vil jobbe fører i stedet til at det skapes flere jobber. Det viser en ny svensk rapport.

Ledelse og stress_istockphoto - 16-9

Lederstil kan påvirke stressnivået

19. februar 2015

Opplevelsen av stress og hvordan vi håndterer det påvirkes av lederstil, hvordan arbeidet er organisert, kollegiale forhold og vår fysiske plassering. Det er resultatene i en ny dansk undersøkelse.

Stresshåndtering - illustrasjonsfoto

Guide til stresshåndtering

11. desember 2014

Små og mellomstore virksomheter kan nå få hjelp til å håndtere stress på arbeidsplassen med en ny veiledning fra Det europeiske arbeidsmiljørådet.