Hopp til innhold
Nettstedsøk
Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).
Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Hos Posten Distribusjon på Finnsnes i Troms har de skapt en arbeidsplass med arbeidsglede, motivasjon og høyt nærvær.

Her jobber 40 engasjerte og serviceinnstilte postansatte. IA-rådgiver Jorunn Moss ved NAV Arbeidslivssenter Troms mener de fortjener IA-blomsten fordi; 
 

 • De har en tydelig og tilstedeværende leder som selv tar del i det praktiske arbeidet når det er nødvendig.
   
 • Det er liten avstand mellom ledelse og ansatte
   
 • De takler utfordringer og er flinke til å hjelpe hverandre når det kreves 
   
 • Har aktive og engasjerte tillitsvalgte og verneombud, som samarbeider godt med leder for å skape en god og helsefremmede arbeidsplass.
   
 • Distribusjonsleder Heidi Gjenga tar inkluderende arbeidsliv på alvor.
  Har tett og tidlig oppfølging av sykemeldte.
   
 • Har fokus på gradert sykemelding og tilrettelegging.
   
 • Fokuserer på forebyggende arbeid, der lederne viser vei. De har for eksempel deltatt i iBedrift og alle ansatte har gjennomgått en helsescreening som følges opp.
   
 • De er flinke til å sette i gang uformelle trivselstiltak for relasjonsbygging. Her kan nevnes «Blåturer», grilling og mye, mye mer. 
   


Idébanken ønsker lykke til videre med det gode arbeidet!

Jan Helge Gjenga, Tore Tøllefsen, Oddveig Kristiansen og Werner Sætermo hos Finnsnes Distribusjon leverer varene.

 IA-blomsten er en oppmerksomhet og en tommel opp til virksomheter som gjør en god innsats for å skape en inkluderende arbeidsplass. Med jevne mellomrom kommer vi i Idébanken til å dele ut en blomst til virksomheter som gjør en solid innsats for et inkluderende arbeidsliv.

NAV Arbeidslivssenter hjelper virksomheter og bedrifter med råd for å redusere sykefraværet, styrke jobbnærværet og bedre arbeidsmiljøet. Det finnes arbeidslivssenter i alle fylker, og de hjelper deg gjerne. Dersom du ønsker å bli en IA-virksomhet kan du ta kontakt med ditt regionale arbeidslivssenter.

Les mer

Professor Kjell Arne Røvik

Slik kan dere lykkes med IA-arbeidet

3. desember 2015

– Altfor mange gir opp for tidlig! Å skape et inkluderende arbeidsliv krever utholdenhet og at det tilpasses virksomheten, sier professor Kjell Arne Røvik.

Inkluderende arbeidsliv

Kva er inkluderande arbeidsliv?

Inkluderande arbeidsliv handlar ikkje berre om den nasjonale IA-avtalen. Omgrepet omfattar også ein visjon for arbeidslivet, samt ei tilnærming til korleis kvar enkelt arbeidsplass kan bli meir inkluderande.

Sykefraværsarbeid

Sykefravær krever tett oppfølging

IA-avtalen har gjort mange virksomheter gode på tilrettelegging og oppfølging av sykefravær. Kontakten med sykmeldte blir prioritert. Engasjerte ledere og godt samarbeid holder trykket oppe. Da kommer resultatene.