Hopp til innhold
Søkeord
Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).
Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Denne uken startet den europeiske kampanjen ”Gode arbeidsplasser forebygger stress”. Kampanjen ønsker å hjelpe bedrifter med å håndtere og forebygge arbeidsrelatert stress. Dette skal gå over to år, og det er det Europeiske Arbeidsmiljøorganet (EU-OSHA) som står bak.

Emnet for kampanjen er håndtering av stress og andre risikofaktorer i det psykiske arbeidsmiljøet. Stress er en av de største arbeidsrelaterte helseproblemene i Europa. Det anslås at mer enn halvparten av alle sykedager skyldes psykososiale problemer på jobben. EU-OSHAs nyeste europeiske meningsmåling viser at over halvparten av arbeidstakerne mener at arbeidsrelatert stress er utbredt på arbeidsplassen deres. Fire av ti mener stress ikke blir håndtert på en god måte i deres organisasjon.

Kampanjen har som mål å vise at psykososiale risikoer kan forebygges på lik linje med andre helse- og sikkerhetsrisikoer på arbeidsplassen. Den tilbyr enkle verktøy som kan hjelpe organisasjoner med å håndtere disse risikoene på en effektiv måte.

Delta i kampanjen

"Gode arbeidsplasser forebygger stress"-kampanjen skal gå over to år og involverer hundrevis av organisasjoner fra hele Europa og et bredt spekter av aktiviteter som kurs, konferanser og seminarer, plakat-, film- og fotokonkurranser, quizzer, forslagsordninger, annonsekampanjer og pressekonferanser. En sentral aktivitet i kampanjekalenderen er Den europeiske prisen for god praksis, som skal lanseres 15. april. Alle europeiske organisasjoner som har gjennomført virkningsfulle tiltak for å redusere og eliminere stress, oppfordres til å søke om å delta.

Les mer på kampanjens egne nettsider

Les mer

idebanken

Håndter stress i fellesskap

Jobb med å håndtere stress i fellesskap. IGLO-stafetten er et spill som skal hjelpe dere å kartlegge utfordringer og finne løsninger på stressutfordringer på Individ-, Gruppe-, Ledelses-, og Organisasjonsnivå.

idebanken

Identifiser faktorene som kan redusere stress

I denne øvelsen blir medarbeiderne bedt om å vurdere en rekke positive utsagn fra 0 til 10 og deretter prioritere og drøfte resultatene. Dette er en hurtig og effektiv metode for å dokumentere de faktorene som har betydning for stressbelastningen på arbeidsplassen. Formålet er å få øye på ubalanse og iverksette tiltak.