Hopp til innhold
Søkeord
Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).
Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Danske bedrifter kan nå kjøpe en app med psykologoppfølging. Dette skal få ned sykefraværet. God idé, synes norsk forsker.

Tall fra NAV viser at 20 prosent av alt sykefravær i Norge skyldes psykiske helseproblemer.

– Psykisk mistrivsel har ofte store konsekvenser. Dessverre er det mange som ikke søker hjelp tidlig nok. Mange venter til mistrivselen har blitt til en behandlingskrevende sykdom eller de må langtidssykemeldes.

Det sier Thit Aaris-Høeg, en av de tidligere toppsjefene i Psykiatrifonden, i en artikkel på nettsiden deres. Psykiatrifonden er en humanitær organisasjon i Danmark som også driver noe kommersiell drift.

Nå selger de en pakke til danske bedrifter som skal forebygge sykemeldinger ved å ta tak i ting på et tidlig tidspunkt.

Slik fungerer den

Appen Howdy gir medarbeiderne fem enkle spørsmål på smarttelefonen annenhver uke. Spørsmålene handler om søvnkvalitet, humør og motivasjon. De svarer med å velge fargen grønn, gul eller rød. Hvis det blir overvekt av gult eller rødt blir personen oppringt av en psykolog fra Psykiatrifonden for en rådgivende samtale.

– Det er kanskje enklere å svare ærlig på en app enn ansikt til ansikt med en leder.

Magne Arve Flaten, professor i psykologi.

I tillegg får lederne i firmaet en anonymisert oversikt hver måned over hvordan det står til med den generelle trivselen. De får også råd og forslag til verktøy for bedre kommunikasjon og håndtering av stress.

 – På sikt kan dette forebygge sykemeldinger som kommer av stress og andre psykiske årsaker, sier Michael Danielsen, sjefpsykolog hos Psykiatrifonden, til det danske magasinet CabiNyt.

BRUK Flaten OBS bildebiline på fotoFlaten Magne Arve[2]
Magne Arve Flaten bruker lignende apper når han forsker på smerte og stress. (Foto: Bjørn-Kåre Iversen, UiT)

Appen med oppfølging koster én dansk krone per ansatt per dag.

Lettere å svare ærlig

– Det er kanskje enklere å svare ærlig på en app enn ansikt til ansikt med en leder, sier Magne Arve Flaten.

Flaten er professor i psykologi og instituttleder ved NTNU. Han mener spørsmål på app er en god måte å få pålitelige rapporter om helsetilstand.

I tillegg tror forskeren at de månedlige rapportene til leder kan være nyttige: 

– Vanligvis har de kanskje en medarbeidersamtale i året. Med rapport hver måned blir de mer oppdatert på hvordan folk har det.

OBS bildebyline på foto Werner Fredriksen Foto Ola Sæther tretten
Werner Fredriksen er seniorrådgiver innen fagområdet inkluderende arbeidsliv ved Rådet for psykisk helse her i Norge. (Foto: Ola Sæther Tretten.)

Rådet for psykisk helse er også positive, men mener det er viktig å ikke glemme de gode samtalene.

Bedre med samtaler

– En slik app kan bevisstgjøre arbeidstakere på at stress over tid ikke er bra for helsa. Og gi tips og råd om hvordan en kan unngå å stresse seg syk, sier Werner Fredriksen.

Fredriksen synes alt som kan bidra til mindre stress i hverdagen og holde folk i jobb er bra. Han er derfor positiv til nye tekniske løsninger. Men han mener at det å snakke sammen er vel så viktig som en app:

– Det psykososiale arbeidsmiljøet handler i stor grad om samspillet mellom de ansatte og mellom de ansatte og ledelsen.

Derfor synes han at det viktigste er å få på plass gode, interne rutiner og samtalearenaer i bedriften:

– Stress og mistrivsel kan også fanges opp tidlig gjennom samtaler om hvordan en har det på jobb, sier Fredriksen.

Tidlig hjelp i Norge 

Flere firmaer i Danmark har allerede kjøpt Howdy-appen. Nå skal det forskes på effekten. Et dansk forskerteam har fått oppdraget, men de er fremdeles i planleggingsfasen.

Vi må altså vente litt før vi får vite akkurat hvor nyttig et slikt tilbud er, og hvem det eventuelt kan hjelpe for. 

Vi har ingen slik app med oppfølging i Norge i dag, men vi har en ordning som heter Raskere tilbake. Den er til nettopp for at folk skal kunne ta tak i ting på et tidlig tidspunkt eller komme raskere tilbake fra sykefravær. Arbeidstakere kan blant annet søke Spesialhelsetjenesten om å få rask hjelp gjennom fastlege, manuellterapeut eller kiropraktor. 

Kriteriene er at personen enten er sykmeldt eller står i fare for å bli sykmeldt. Og at personen sannsynligvis vil komme raskere tilbake til arbeid med et tilbud gjennom denne ordningen.

Les mer

idebanken

Skap gode vaner på arbeidsplassen

På en god arbeidsplass føler de ansatte seg ”sett og hørt”. Men i en travel hverdag er det fort gjort å glemme seg. Les om de gode vanene som gjør at den enkelte opplever å bli sett.

idebanken

Å gi og motta konstruktive tilbakemeldinger

Hvor vanskelig kan det være? Svært vanskelig, viser det seg. Det lyder enkelt, men en sikker vinner i arbeidsmiljøundersøkelser er at vi ikke er spesielt gode til å gi og motta ris og ros.

idebanken

Sett sykefravær på agendaen

Erfaringer fra mange bedrifter har vist at det å snakke om sykefravær og nærvær kan ha betydning for de ansattes holdninger på området. Dette er en enkel øvelse som kan benyttes på et personalmøte eller lignende.